В Олександрівському районі вкотре прибрали стихійне звалище в зоні приватної забудови

15.11.2018 11:08

Сьогодні, 15 листопада, в Олександрівському районі провели роботи з прибирання стихійного звалища на перетині вулиць Жуковського та Слобідської, яке виникає тут кожні два тижні.

Як розповів голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий, в районі є три місця, куди жителі приватного сектору постійно викидають сміття зі своїх домоволодінь. Це перехрестя вулиць Жуковського та Слобідської (раніше Пролетарської), Поштової та Слобідської, а також на вулиці Першотравневій поблизу Центрального ринку. Крім побутового сміття, люди викидають прямо на дорогу уламки старих меблів, будівельні відходи, обрізані гілки, опале листя. Зазвичай за два тижні збирається об'ємне стихійне звалище.

- На вивезення та підбір сміття зі стихійних звалищ у річному бюджеті району передбачено 1 млн 140 тис. гривень. Майже все ми вже витратили. Ці кошти могли піти на благоустрій Олександрівського району. Але через несвідомість жителів приватного сектору ми змушені їх викладати на смітник, - розповів голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Райадміністрація уклала договір з підрядником на вивезення та підбір сміття. Сьогодні його було прибрано близько 30 кубів. На думку Валерія Мостового, зупинити порушників благоустрою можуть тільки штрафи, які можна стягувати за сприяння поліції. Наразі після розгляду адміністративної комісії виписано два протоколи стосовно порушників, яким загрожує штраф від 340 до 1700 гривень за сміття на стихійних звалищах.