У Запоріжжі продовжують будувати нову дорогу

15.11.2018 13:09

В Олександрівському районі Запоріжжя продовжуються роботи на ділянці дороги на вулиці Шкільній, від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної. Фактично тут будують нову дорогу, якої тут практично не було. Роботи не обмежуються дорожнім покриттям, а виконуються комплексно. Тут вже збудували новий тротуар, розпочали благоустрій зеленої зони, планують встановити зовнішнє освітлення. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на вулиці Шкільній виїзну нараду.

Роботи на вулиці Шкільній розпочалися у вересні. За цей час вже виконано демонтаж старих бордюрів, тротуарів, фрезерування дорожнього покриття, близько восьми тисяч квадратних метрів. Збудовано новий тротуар, для чого укладено 2100 квадратних метрів плитки. Встановлено понад вісімсот метрів бордюрів, обладнано фундаменти під опори зовнішнього освітлення. Також змонтовано зупинковий комплекс. В подальшому через цю ділянку планують пустити маршрути громадського транспорту.

Міський голова наголосив, що проект з самого початку був розбитий на два етапи. Зараз реалізується перший – від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної. Наступний – від Першої ливарної з виходом на Набережну магістраль.

- Цей проект буде реалізований, адже він потрібний городянам. Після завершення робіт зможемо частково розвантажити проспект Соборний, вулицю Святого Миколая. Звідси можна буде виїхати на Набережну магістраль, - відзначив Володимир Буряк.

У цьому році на ділянці вулиці Шкільної від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної встановлять зовнішнє освітлення, виконають частковий благоустрій зеленої зони, завершать підготовку основи під укладання асфальту. Асфальтне покриття планують укладати вже у наступному році, з облаштуванням паркувальних карманів. Після цього буде нанесена розмітка, у тому числі і під велосипедну доріжку, яка у подальшому виходитиме на Набережну магістраль.

- У цьому році ми не будемо укладати тут асфальт. Однак підготовчі роботи під укладання асфальтного покриття будуть завершені цього року. За словами спеціалістів це можна буде зробити з дотриманням технології, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, вулиця Шкільна знаходиться у самому центрі Запоріжжя, проходить паралельно проспекту Соборному. Однак не всі її ділянки у належному стані. Приклад - відрізок від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної. Відсутній і нормальний виїзд на Першу ливарну і далі на Набережну магістраль. Це при тому, що тут досить щільна забудова з великою кількістю багатоповерхових житлових будинків. Розташовані на цій ділянці також пошта, магазини, стоматологічна поліклініка.