У Запоріжжі багатодітна сім'я отримала житло і святкує новосілля

16.11.2018 12:40

Багатодітна родина Яненко отримала житло в одному з запорізьких гуртожитків по вулиці Незалежної України і вже почала туди переселятися. Тут був створений житловий блок загальною площею з трьох кімнат, кухні, ванної, коридору, санвузла. Його загальна площа - понад 65 квадратних метрів. Всі ремонтні роботи проведені за кошти міського бюджету. Доручення про виділення житла та проведення ремонту дав міський голова Володимир Буряк за результатами особистого прийому громадян.

У березні поточного року на прийом до міського голови Володимира Буряка звернулася багатодітна сім'я Яненко, в якій виховувалося семеро дітей. Як розповів батько, Ігор Яненко, вони вже чотирнадцять років перебувають на квартирному обліку. Однак родина весь час винаймає житло, не маючи власного. При цьому знімати досить важко, оскільки мало хто погоджується здати квартиру або будинок такий великий сім'ї.

За словами Ігоря Яненка, на той момент у них не було можливості самостійно поліпшити житлові умови, тому вони звернулися до міського голови.

В ході особистого прийому міський голова Володимир Буряк розглянув наявні варіанти вирішення проблеми. Найбільш реальний - виділення житлоплощі в одному з запорізьких гуртожитків по вулиці Незалежної України.

- Є можливість виділити багатодітній родині житловий блок в цьому гуртожитку. Це чотири кімнати. Їх площа складе 65 квадратних метрів. Доручаю підготувати проект рішення для розгляду на засіданні виконавчого комітету, яке відбудеться в квітні, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також поставив завдання провести в цьому житловому блоці необхідний ремонт, щоб житло було повністю готове до проживання багатодітної сім'ї.

- З міського бюджету ми виділили кошти на ремонт гуртожитків. У першу чергу необхідно провести ремонт саме в цьому житловому блоці, щоб ця багатодітна сім'я змогла заселитися, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова доручив керівництву департаменту з управління ЖКГ тримати це питання на постійному контролі. В результаті ремонт приміщень виконаний. Сім'я вже отримала ключі від нового житла і почала сюди переселятися. У родині Яненко відзначають, що таке новосілля стало для них найважливішою подією. Тим більше, що в родині чекають на поповнення, восьмого малюка.

- Хочу подякувати за все що зроблено. Нам не лише виділили житло, а й виконали прекрасний ремонт. Діти досі не можуть повірити, що ми будемо тут жити, в таких хороших умовах, - сказав Ігор Яненко.

Міський голова Володимир Буряк також прокоментував подію на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».