На «Славутич-Арені» вшановували юних запорізьких футболістів

14.08.2017 09:25

У неділю, 13 серпня, на стадіоні «Славутич-Арена» відбулися дві важливі для міста спортивні події.

Першою з них стало вшанування вихованців міської футбольної школи «Металург». На «День школи «Металург» в конференц-зал головної запорізької футбольної арени запросили не лише юних футболістів, а й їхніх батьків.

Нагадаємо, в 2015 році через фінансові проблеми припинив існування запорізький «Металург». Запоріжжя втратило власну професійну футбольну команду. Це при тому, що раніше наше місто одне з небагатьох в Україні, які представляли дві команди у вищій лізі українського футболу.

Після зникнення «Металурга» під загрозою опинилося й існування дитячої футбольної школи, вихованці якої грали і грають у багатьох українських командах, у збірній України. Міській владі вдалося зберегти футбольну школу. За ініціативи Володимира Буряка була створена міська футбольна школа «Металург Запоріжжя», що фінансується з міського бюджету. Сотні юних запоріжців продовжили займатися футболом.

Уже цього року наша футбольна школа підтвердила, що запорізька земля не збідніла футбольними талантами. Команда ДЮСШ «Металург» віку U-16 посіла друге місце в змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги. Фінал футбольного турніру проходив у Запоріжжі.

Саме гравці цієї команди стали головними героями свята, організованого для вихованців ДЮСШ «Металург». Не залишилися без подарунків і команди інших вікових груп.

- Сьогодні я впевенений, що з футбольної карти України ніколи не зникнуть наша дитяча футбольна школа і міський футбольний клуб «Металург». У нашої дитячої футбольної школи є майбутнє завдяки підтримці не лише з боку міської влади, а й комбінату «Запоріжсталь». Хочу подякувати підприємству за допомогу, яку вони надають футбольній школі, - сказав міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк вручив командам ДЮСШ «Металург» футбольні м'ячі, придбані за кошти міського бюджету.

Директор з капітального будівництва та інвестицій ПАТ «Запоріжсталь» Олексій Лебедєв вручив юним футболістам комплекти спортивної форми. Олексій Лебедєв зазначив, що зберегти ДЮСШ «Металург» вдалося завдяки спільним зусиллям міського голови, депутатського корпусу і «Запоріжсталі». На його думку, рішення міської влади зберегти дитячу футбольну школу було правильним, адже це інвестиція в майбутнє не тільки Запоріжжя і Запорізької області, але й всієї України.