У Запоріжжі облаштовують дороги до шкіл естетичного виховання

16.11.2018 16:53

У Запоріжжі реалізується міський проект «Дорога до школи», яким передбачено привести до ладу зовнішній вигляд мистецьких шкіл. Роботи вже виконані у чотирьох музичних школах міста: обладнано комфортні підходи до закладів, прилеглі території викладено плиткою, встановлено освітлення, лавочки, урни, відповідні вивіски, оновлено фасади будівель, упорядковано прилеглі території. Якість робіт сьогодні перевірив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Проект «Дорога до школи» реалізований у музичних школах №1 (Олександрівський район), №2 (Вознесенівський район), №3 (Дніпровський район), №8 (Комунарський район). Сьогодні завершено роботи біля школи мистецтв №1. Вона була створена першою в Україні як еспериментальний проект у 1980 році. З 2002 року школа переїхала до приміщення, яке вона займає на теперішній час (частина колегіуму №98). Школу відвідує понад 400 дітей, які задіяні у театральному, художньому, музичному, хореографічному гуртках.

Донедавна прилегла до школи територія не була облаштована. Після реалізації програми «Дорога до школи» біля закладу з’явилось освітлення, сучасні тротуари, ґанок, лавочки, велопарковки. А за допомогою вирішення проблем з водовідведенням прибрали величезну калюжу, яка заважала вихованцям йти до школи.

-Я дуже вдячна міській владі, що відгукнулися на наші побажання, і прилегла до школи територія так змінилася. Усередині школа теж стала краще - майже 86 тис грн було вкладено в ремонт паркету, який дуже зносився за десятки років. Також у нас з'явилися нові інструменти - баян, ударна установка, - розповіла Віра Мартиненко, директор Заорізької дитячої школи мистецтв №1, заслужений працівник культури.

На реалізацію програми «Дорога до школи» з міського бюджету виділено понад 2 млн грн. Головна мета – облаштувати прилеглі території до кожного закладу естетичного виховання.

-В школах естетичного виховання має бути і світло, і комфортно, і безпечно. І, звичайно, вони повинні мати гарний вигляд, щоб жодна дитина і батьки не змогли пройти повз мистецтва. Зараз ще близько 10-12 об'єктів знаходяться в роботі – там теж роблять ремонт. Ми будемо продовжувати цей проект, щоб до кожної школи естетичного виховання, до кожної бібліотеки, до кожного культурного острівця була нормальна і безпечна дорога. Я впевнений, що це покращить комфорт для наших дітей,- підкреслив Анатолій Пустоваров, заступник міського голови Запоріжжя.