З днем народження, «Запоріжсталь». Одному з провідних підприємств України 85

17.11.2018 09:00

16 листопада 1933 року. Перша плавка чавуну на доменній печі №1. Саме від цієї дати веде свою історію ПАТ «Запоріжсталь». В цьому році комбінату виповнилося 85 років. Святковий захід, присвячений цій події, пройшов у п'ятницю, 16 листопада, у Палаці спорту «Юність».

ПАТ «Запоріжсталь» - одне з провідних підприємств України. Підтвердженням його успішності є той факт, що «Запоріжсталь» зустрічає 85-ту річницю зі стабільно високими виробничими показниками, лідером з виробництва сталі і експорту в Україні. Досить сказати, що «запоріжсталівська» продукція експортується в десятки країн світу.

- У нас великий ювілей. Нам 85. Це ціла епоха. Хочу сказати кожному з вас спасибі. Саме ви зробили «Запоріжсталь» кращим підприємством України. З ювілеєм, - заявив генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, звертаючись до «запоріжсталівців».

Для того щоб відсвяткувати 85-річчя ПАТ «Запоріжсталь» у Палаці спорту «Юність» зібралися тисячі людей. Серед запрошених працівники, ветерани комбінату «Запоріжсталь», члени їх сімей. Привітати «запоріжсталівців» з ювілеєм прийшли представники міської та обласної влади. Серед почесних гостей свята і міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, який до цього багато років пропрацював на «Запоріжсталі», пройшовши шлях до посади головного інженера комбінату.

- З днем народження, «Запоріжсталь», з днем народження, доменний цех. Комбінат «Запоріжсталь» завжди був першим. Першим у всьому. Залишається першим і зараз. Хочу подякувати керівництву «Метінвеста», генеральному директору «Запоріжсталі» Ростиславу Шурмі, колективу підприємства за те, що ви робили і робите для міста. Багато років я працював на «Запоріжсталі», тому знаю, як дається кожна тонна чавуну, сталі. Тому ще раз хочу подякувати колективу комбінату за вашу працю, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова особливо відзначив реалізацію на «Запоріжсталі» екологічних заходів. Тільки в рамках Меморандуму, підписаного з міською владою, підприємство вклало в екологічну модернізацію сотні мільйонів гривень. Це дозволило значно скоротити викиди в атмосферу, скиди стоків у Дніпро. Також Володимир Буряк нагадав про внесок «запоріжсталівців» в реалізацію соціальних проектів «Ми - це місто», «Врятуємо Дніпро разом!».

Зі святом підприємство привітали голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк та інші.

За словами Ростислава Шурми, комбінат «Запоріжсталь» підійшов до 85-річчя з багатьма досягненнями. Серед них найбільша в Україні програма «зелених інвестицій» на суму майже десять мільярдів гривень, побудована в рекордні терміни доменна піч №3, яка відповідає найбільш сучасним вимогам, найбільша програма соціального розвитку - майже сто мільйонів гривень за кілька років.

Відзначимо, екологічність - одне з найважливіших напрямків модернізації виробництва «Запоріжсталі». Комбінат одним з перших підписав Меморандум з міською владою щодо поліпшення стану навколишнього середовища Запоріжжя і вже направив на ці цілі понад 656 млн. грн. Це дозволило зменшити викиди в атмосферу більш ніж на 1,3 мільйона тонн на рік, скоротити скиди у водні об'єкти на 1,5 мільйони кубічних метрів на рік.

Комбінат «Запоріжсталь» отримав 16 листопада підтвердження, що ряд досягнень підприємства включені в Книгу рекордів України. Це будівництво доменної печі №3 і акція «Врятуємо Дніпро разом!».