У Запоріжжі на лінії працюють вже шість європейських трамваїв

19.11.2018 13:00

Цього року Запоріжжя придбало 12 капітально відремонтованих трамваїв, які раніше експлуатувалися у країнах ЄС. На сьогодні 6 із них вже вийшли на лінію та перевозять пасажирів. Також до кінця року до міста мають прибути ще 19 великих автобусів.

Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

З 2017 року у Запоріжжі реалізується програма міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай», спрямована на оновлення рухомого складу комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Наразі вона включає капітальний ремонт, збирання та придбання трамваїв.

Зокрема цього року на лінію вже вийшли чотири капітально відремонтованих трамваї. Також пасажирів перевозять шість європейських трамваїв. Інші шість вже знаходяться у Запоріжжі. Їх готують до виходу на лінію.

Крім того, «Запоріжелектротранс» вже отримав чотири кузови для збирання запорізьких трамваїв. Два з них планують зібрати цього року. Ще два – на початку 2019 року.

Відзначимо, Запоріжжя також продовжує збільшувати кількість великих автобусів, які закуповують на умовах фінансового лізингу для КП «Запоріжелектротранс». 19 нових автобусів мають надійти цього року. Ще 31 – у 2019 році.