Перша домашня гра - перша перемога!

14.08.2017 09:40

У неділю, 13 серпня, міський футбольний клуб «Металург» зіграв свій перший офіційний домашній матч у Чемпіонаті України серед аматорських команд.

Запоріжці здобули перемогу, обігравши з рахунком 1:0 футбольний клуб «Первомайськ» з Миколаївської області. Єдиний гол у другому таймі забив Ілля Корнєв.

На матч прийшли тисячі городян. Це ще раз підтвердило, що в Запоріжжі люблять футбол, а запоріжці готові підтримувати рідну команду. У клубі впевнені, що в подальшому кількість глядачів на стадіоні буде тільки рости. Відзначимо, гру в прямому ефірі транслювали на муніципальному каналі "Z".

Нагадаємо, після того як в 2015 році запорізький «Металург» припинив існування, в Запоріжжі розглядалися різні варіанти створення нової команди. При цьому головне питання було не в створенні клубу, а в можливості забезпечити його стабільне фінансування.

В результаті, після вивчення досвіду інших міст України, міський голова вирішив створити муніципальний футбольний клуб «Металург». Це дозволяє клубу не залежати від примх приватних спонсорів, які будь-якої миті можуть припинити фінансування команди.

Міський голова Володимир Буряк вперше заявив про плани створення міського футбольного клубу «Металург» у травні поточного року. За цей час була проведена значна організаційна робота. Тепер клуб стартував у Чемпіонаті України серед аматорських команд. У перших двох матчах були завойовані чотири очки.

Міський голова також був серед уболівальників на першому офіційному домашньому матчі «Металурга», підтримав запорізьких футболістів.

- Сьогодні велика подія для всіх футбольних уболівальників Запоріжжя. Нам необхідно ще пройти великий шлях в аматорському Чемпіонаті України, у другій футбольній лізі. Впевнений, що вже в недалекому майбутньому ми повернемо славу запорізького футболу і запорізької футбольної школи, - сказав міський голова Володимир Буряк під час урочистого відкриття матчу.

Міський голова зазначив, що було багато скептиків, які не вірили в можливість створення міського футбольного клубу. Однак це вдалося зробити. Володимир Буряк подякував депутатам міської ради за підтримку у створенні футбольного клубу.

- Сьогодні можу з упевненістю сказати, що у нашого «Металурга» велике майбутнє. У нас є дитяча футбольна школа, яку вдалося зберегти, є професійні тренери та гравці, прекрасний стадіон і футбольна база, - заявив Володимир Буряк.

Саме вихованці ДЮСШ «Металург» і становитимуть основу міського футбольного клубу, який надасть їм можливість підвищувати професійну майстерність.