У Запоріжжі обговорили підсумки роботи керуючих компаній за рік

20.11.2018 17:00

Сьогодні в Запоріжжі на базі Агентства регіональних ініціатив за «круглим столом» зібралися представники міської влади, депутатського корпусу та керівники керуючих компаній. Головна тема, яку обговорювали: «Керуючі компанії рік потому: плюси і мінуси роботи на ринку надання послуг запоріжцям».

У роботі «круглого столу» взяли участь заступник директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради Геннадій Борисов, депутат Запорізької міської ради Олег Корольов, директор КП «Запорожремсервіс» Сергій Ращепкін, генеральний директор керуючої компанії «Мрія» Арам Калоян, директор керуючої компанії ТОВ «Місто для людей» Євген Деркач.

Серед питань, які обговорювалися в ході заходу - виконання зобов'язань, покладених на керуючі компанії, і оплата їх послуг, що запорожці воліють обирати: керуючі компанії або створення ОСББ та самостійне обслуговування будинку та інші .

Як розповів Геннадій Борисов, з 4,5 тисяч запорізьких багатоповерхівок, лише близько тисячі будинків створили ОСББ. Решта обслуговуються керуючими компаніями.

- Сьогодні люди повинні розуміти, що є ринкові відносини. Мешканці оплачують, а керуючі компанії надають послуги. Сьогодні всі поточні питання по будинку вирішує керуюча компанія. Мешканці звертаються в першу інстанцію - керуючу компанію з тією чи іншою проблемою. Якщо їх не влаштовує термін виконання або інші моменти, тоді мешканці йдуть в департамент ЖКГ з письмовим зверненням. Департамент реагує, надсилає повідомлення на керуючу компанію, - розповів Геннадій Борисов.

Керівники керуючих компаній розповіли, що працюють в рамках укладених договорів. За рік провели оцінку житлового фонду, склали плани поточних ремонтів. Але відзначають, що в тих будинках, де є мешканці, які не оплачують послуги з обслуговування будинку, проводити ремонтні роботи проблематично, оскільки на їх виконання немає коштів. За минулий рік в першу чергу виконували роботи по ремонту дахів та інженерних мереж. У той же час керівники компаній говорять, що довіра мешканців до їх роботи зросла. Якщо рік тому рівень оплати їх послуг був вкрай низьким, то сьогодні становить 92-97%. Також відзначають, що для них важливий контакт з мешканцями, тому на сайтах компаній постійно розміщують інформацію про виконані роботи по кожному будинку.