Запорізький фестиваль «StartUp Fest 2018» збирає креативних новачків для бізнес-творчості

20.11.2018 17:31

З 30 листопада по 1 грудня в запорізькому виставковому комплексі «Козак-палац» буде проходити перший фестиваль стартапів «StartUp Fest 2018». Сьогодні, 20 листопада, організатори фестивалю в форматі прес-конференції розповіли докладніше про майбутню подію.

Цього року були цілеспрямовано виділені кошти з міського бюджету для проведення в Запоріжжі першого фестивалю стартапів з грошовими призами для трійки переможців. Цей фестиваль проводиться в рамках реалізації Програми підтримки малого і середнього бізнесу в м. Запоріжжі на 2017-2021 роки. Мета цього заходу - популяризація в місті стартап-руху, заохочення креативних підприємців, особливо новачків, які хочуть відкрити свою справу.

Обговорюючи тему підприємницької творчості в нашому місті, заступник міського голови Валерій Еделєв навів приклад іншого фестивалю - нині успішного IT-форуму.

- Коли ми почали розвивати ідею проведення в Запоріжжі IT-форуму, у багатьох це викликало лише скепсис, мовляв, це зовсім не наш формат, і дві сотні людей не зацікавляться. Перший форум зібрав 800 учасників, цього року їх було вже 4 тисячі, і у нашого форуму вже є ім'я. Думаю, та ж доля чекає і перший фестиваль стартапів. Ми хочемо показати, що у нас є багато творчих людей, які бажають розпочати свою справу, у яких є безліч ідей, привабливих для інвесторів. Що із Запоріжжя краще не їхати, а залишитися тут і успішно розвиватися, - підкреслив Валерій Еделєв.

Віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк розповів про програму фестивалю, яка обіцяє бути дуже насиченою. На дискусійних майданчиках будуть обговорюватися більше 25 проектів стартапу з різних міст України. А на виставкових майданчиках можна буде ознайомитися з уже працюючими проектами - коворкінгами, інкубаторами, антикафе та іншими. Більш поглиблені знання бажаючі зможуть отримати на 15 майстер-класах з маркетингу, продажу, фінансів, менеджменту.

Гостями фестивалю «StartUp Fest 2018» і VIP-спікерами стануть провідні стартапери, серед яких Андрій Карпюк, який увійшов в сотню інноваторів Європи.

Марія Шавріна - колись запорізький стартапер-початківець, а нині директор ТОВ «Соло Арт Груп» - закликала запоріжців активніше виходити в люди зі своїми бізнес-ідеями і обов'язково відвідати фестиваль «StartUp Fest 2018» 30 листопада та 1 грудня. Марія виграла конкурс стартапів і отримала грант в розмірі 100 тисяч гривень на розвиток свого арт-бізнесу. Переможців і призерів фестивалю стартапів теж чекають привабливі заохочення.