У Запоріжжі комунальні служби показали спецтехніку і розповіли про готовність до зими

21.11.2018 12:40

Перевірити стан снігоприбиральної техніки приїхали представники місцевої влади. Спеціалісти КП «ЕЛУАШ» розповіли про ступінь готовності техніки до зимової негоди. До роботи підготували 92 одиниці спецтехніки. Також запаслися посипковими і паливно-мастильними матеріалами на всю зиму. За словами комунальників, збоїв в роботі в зимовий період виникнути не повинно.

Комунальне підприємство «ЕЛУАШ» до роботи в негоду готове. Про це представники КП заявили сьогодні в ході зустрічі з заступником міського голови Володимиром Волобуєвим і головами районів міста. На підприємстві показали робочу техніку. За словами комунальників, вона справна та повністю готова до роботи. Також проведена закупівля посипальних матеріалів - 4 тисяч тон солі, близько 370 тис тон відсіву.

- Техніка повністю боєздатна. Провели всі технічні ремонти за літній період. Техніка оснащена плужно-щітковим обладнанням для згрібання снігу та обробки посипковими матеріалами. Повністю заготовили інертні матеріали за обсягами минулого року, паливно-мастильні матеріали також закуплені - підготувалися практично до кінця цієї зими. Збоїв немає і не буде. Я думаю, ми зиму пройдемо і не буде ніякого дискомфорту в русі транспорту, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Актуальною залишається проблема нестачі спецтехніки для оперативного прибирання доріг в негоду. Так, за нормативами, необхідно 230-240 одиниць, а на підприємстві «ЕЛУАШ» наразі - 92 авто. Міська влада контролює ситуацію і по можливості закуповує нову техніку. Однак в силу обмеженого фінансування повністю закрити проблему поки неможливо. Втім, в муніципалітеті стверджують - опрацьовують всі можливі варіанти для вирішення питання.

- Техніки, звичайно, мало. Це не призведе до неприбирання снігу, просто комунальним службам потрібно більше часу для виконання робіт. Згідно з нормативами, тривалість прибирання повинна становити до 4 годин. У нас це буде більш тривалий період. Ми не пускаємо цю проблему на самоплив. Зараз опрацьовуємо питання проведення тендера для залучення субпідрядника зі спецтехнікою на випадок нестандартних погодних ситуацій. Також ми вже залучили субпідрядника для прибирання тротуарів - він за власні оборотні кошти залучив кілька одиниць техніки, яка буде прибирати пішохідні зони, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.

Також в планах у міської влади придбати ще кілька одиниць снігоприбиральної техніки за рахунок коштів, зароблених підприємством «ЕЛУАШ».