У Комунарському районі триває підготовка до відзначення 85-х роковин Голодомору

21.11.2018 14:40

В рамках проведення міських заходів щодо відзначення 85-х роковин Голодомору, в Комунарському районі Запоріжжя відбулась нарада, присвячена питанням підготовки та проведення пам'ятних мітингів.

Заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Володимир Кузьменко провів робочу нараду, присвячену проведенню мітингу та урочистого покладання квітів на честь вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу до 85-роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні. Розглядались питання підготовки сценарію, прибирання території біля пам’ятного знаку, запрошення представників ветеранських організацій, громадських об’єднань, учнівської молоді тощо.

З нагоди 85-ї річниці Голодомору підприємствам, закладам, організаціям району запропоновано приспустити Державний прапор України на власних будівлях та провести Єдиний день інформування.

Мітинг до 85-роковин Голодомору буде проведено 23 листопада о 12:00 біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору на території церкви Святої Трійці по вул. Святоволодимирівській, 101а.

Кошти на облаштування цього пам'ятника пожертвував 95-річний запоріжець Пилип Тараненко, який довгий час жив в Англії, родину якого теж не обійшло лихо 30-х років. Автор витвору, зробленого з граніту з Янцевського кар'єру, – запорізький скульптор Сергій Гресик.

Двометровий постамент з гранітним хрестом зверху, на якому викарбовано силует матері з дитиною, яка померла від голоду, цитати з Вічної Книги і посаджена поруч калина крізь віки пронесуть пам'ять про Голодомор, який пережила Україна.