У Запоріжжі відзначили п’яту річницю Революції Гідності

21.11.2018 15:09

Сьогодні, 21 листопада, у Запоріжжі на майдані Героїв відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Гідності та Свободи. У заході взяли участь голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької облради Григорій Самардак, керуючий справами виконкому Запорізької міськради Роман Омельянович, інші представники міської та обласної влади, військовослужбовці та учасники АТО, волонтери і майданівці, учні та студенти.

За традицією, яка склалася впродовж останніх чотирьох років, насамперед представники різних релігійних конфесій провели спільний молебень за душі героїв, які загинули, захищаючи Україну під час Майдану і в зоні бойових дій на сході України.

Виступаючи перед присутніми, керуючий справами виконкому Запорізької міськради Роман Омельянович зазначив, що 21 листопада залишиться знаковим днем в новітній історії України.

- Революція Гідності почалася з того, що студенти вийшли на Майдан відстоювати європейський вибір України. Їх підтримали сотні тисяч українців на майданах різних міст. Саме так можна захистити національні інтереси - відстоюючи право на власну волю і гідність. І тепер ми відповідальні перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя за наше краще майбутнє, - відзначив Роман Омельянович.

В пам'ять про події п’ятирічної давнини учасники мітингу виголошували промови, читали вірші, ділилися спогадами, співали пісні. На завершення присутні поклали квіти до пам’ятного знака Героям Революції Гідності.