У Шевченківському районі Запоріжжя замінили 93 вуличних світильники і більше 3 км мереж

22.11.2018 12:57

У Запоріжжі триває реконструкція та будівництво нових мереж вуличного освітлення, заміна старих світильників на LED-лампи. Сьогодні фахівці комунального підприємства «Запоріжміськсвітло» завершили роботи на ділянці вулиці Магістральної. Тут пройшла реконструкція існуючої системи освітлення.

Автомобільна дорога по вулиці Магістральній є транспортною артерією, яка з'єднує місто з аеропортом. Тому цю ділянку було обрано для проведення реконструкції освітлення. Фахівці комунального підприємства «Запоріжміськсвітло» виконали заміну мереж протяжністю 3 км 250 метрів, а також встановили 93 нових LED-світильники замість старих світильників з жовтим освітленням.

- Нові світильники більш ефективні, яскраві. Освітлення приємного білого кольору. Також вони трохи економніші за кількістю споживаної енергії. Потужність колишніх ламп була 150 Вт, світлодіодні світильники - 120 Вт. Рухаємося вперед, технології змінюються, - розповів начальник експлуатаційно-технічного району №4 КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Дубицький.

Нове освітлення встановлене від вулиці Іванова і до траси Харків-Сімферополь, охоплено також кілька вулиць приватного сектору, де встановлено 12 світильників. Також по-новому будуть підсвічуватися тунелі, які ведуть на вулицю Чарівну.

Серед інших планів міської влади і комунальних служб по Шевченківському району - будівництво електромереж на вулицях приватного сектору, де зовнішнього освітлення ніколи не було.