У приватному секторі почала працювати нова сміттєприбиральна техніка

22.11.2018 13:43

У Запоріжжі продовжується реалізація заходів, спрямованих на покращення якості надання послуг з вивезення сміття. Це стосується як приватного сектору, так і багатоповерхової забудови. Зокрема для вивезення ТПВ з приватного сектору почали використовувати нову техніку, яка була придбана нещодавно. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Згідно з умовами Меморандуму, підписаного між виконавчим комітетом Запорізької міської ради та ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», підприємство придбало шість одиниць техніки. Тепер частина цих нових автомобілів задіяна у вивезенні сміття з приватного сектору м. Запоріжжя.

- На теперішній час підприємство проводить тестування нової техніки, та оптимізацію маршрутів на вулицях приватного сектору. Сьогодні ми прибираємо згідно графіку квартал 94 Шевченківського району м. Запоріжжя. Тут задіяний один з сучасних автомобілів, придбаних наприкінці цього року, - розповів генеральний директор «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Щільна забудова приватного сектора, вузькі та «глухі» проїзди, гілки дерев, розташованих близько до парканів дворів. Всі вищевказані фактори створюють певні проблеми для роботи спеціальної техніки.

Для того щоб врегулювати питання робітники «Вельтум-Запоріжжя» виїжджають на проблемні ділянки приватного сектора та спільно з мешканцями визначають місця збору ТПВ у фірмових пакетах. Спільно з городянами обираються найбільш оптимальні маршрути, у тому числі і для нової техніки.

- Сьогодні був проведений виїзд разом з новим автомобілем «МАЗ» по маршруту по вулиці Ігоря Сікорського. Було виявлено такі проблеми, як припарковані автомобілі мешканців, які повністю перекривають проїзд, двори з необрізаними гілками дерев, які заважають руху техніки. Впевнений, що поступово всі ці питання ми спільно з мешканцями вирішимо. Однак якщо зараз автомобіль не має можливості доїхати до двору, тоді робітники йдуть через всю вулицю та збирають пакети, потім доносять їх до сміттєвоза, - відзначив Ігор Бурчак.