Юні запорізькі гімнасти стали чемпіонами України з гімнастики серед юніорів

23.11.2018 10:04

З 1 по 6 жовтня 2018 року в м. Кропивницькому пройшов Чемпіонат України зі спортивної гімнастики серед юніорів. Збірна команда СДЮШОР № 1 за результатами змагань посіла 1 місце серед спеціалізованих шкіл зі спортивної гімнастики України.

З перемогою вихованців та тренерський склад школи привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він відзначив, що успішному виступу запорізьких спортсменів значною мірою допомогло кардинальне оновлення матеріально-технічної бази школи минулого року.

– СДЮШОР № 1 – одна зі старіших спортивних шкіл, цього року колектив відзначає 85-річний ювілей. Вихованці школи показують найкращі результати на змаганнях усіх рівнів. Свідченням тому є недавня перемога юних гімнастів на Чемпіонаті України та визнання запорізької школи кращою серед спеціалізованих шкіл зі спортивної гімнастики. Це значне досягнення як для Запоріжжя, так і для спортсменів, і тренерського колективу. Однак, було б складно досягти такого успіху без суттєвого оновлення матеріально-технічної бази. Близько 2 млн. грн. було виділено для закупівлі спортивного олімпійського інвентарю для цього закладу. Вітаю колектив школи та її вихованців з перемогою та бажаю підкорювати нові висоти в майбутньому, – зазначив Анатолій Пустоваров.

Також заступник міського голови вручив Почесні грамоти виконавчого комітету Запорізької міської ради колективу дитячо-юнацької спортивної школи №1 з спортивної гімнастики, та медаль "За особистий внесок у розвиток міста Запоріжжя" тренеру Бурбелі Станіславу Олександровичу.

На Чемпіонаті України запорізький регіон представляли вихованці СДЮШОР № 1 Едуард Єрмаков - майстер спорту, член національної збірної команди України зі спортивної гімнастики, Сергій Онбиш - майстер спорту, Пантелей Колодій - майстер спорту, Радомир Стельмах - кандидат в майстри спорту, член національної збірної команди України зі спортивної гімнастики (резервний склад). Сергій Онбиш завоював у фінальних змаганнях золоту медаль в категорії «вільні вправи» та срібні медалі за вправи на брусах та в опорному стрибку.