У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голодоморів

24.11.2018 17:46

В обласному центрі біля пам'ятного знака «Жертвам Голодомору 1932-1933 років» відбувся мітинг-реквієм. Присутні запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання загиблих.

Представники обласної та міської влади, політичних партій, громадських організацій, трудових колективів, релігійних конфесій, звичайні запоріжці зібралися сьогодні біля пам'ятника «Жертвам Голодомору 1932-1933 років», щоб вшанувати пам'ять мільйонів загиблих від голоду.

- Сьогодні запоріжці, як і всі українці, вшановують пам’ять жертв голодоморів, які були в Україні. Ми маємо зажди памятати ці трагічні сторінки історії. Кожен наш  крок, наші спільні дії повинні бути спрямовані на те, щоб берегти та цінувати те, що у нас є -  землю, природні багатства, розвивати економічний потенціал нашого міста, країни. Це важливо для того, щоб подібни трагедії ніколи не повторилися, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Представники релігійних конфесій провели молебень на честь загиблих під час Голодоморів, які стали справжнім геноцидом українського народу.

На завершення мітингу-реквієму представники влади, городяни запалили поминальні свічки, поклали до пам'ятного знаку квіти, колоски пшениці.