На вулиці Перемоги ремонтують дорогу. Асфальт планують укласти наступного тижня

23.11.2018 15:31

На вулицях Перемоги, Яценка в цьому році відремонтують близько двадцяти тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. Роботи виконуються в районі жвавого перехрестя, де щодня проходить велика кількість транспорту, біля 5-ї міської лікарні. При цьому на самому перехресті асфальт планується укласти в два шари. Про виконання робіт розповів заступник міського голови Володимир Волобуєв.

У Запоріжжі завершуються заплановані на цей рік ремонти міських магістралей. Погодні умови на даний момент сприяють проведенню робіт. Також цьому сприяє використання підрядниками більш сучасних технологій укладання асфальту, із застосуванням спеціальних мінеральних добавок, більш високої температури асфальтобетонної суміші.

Одна з ділянок, де тривають роботи - район перехрестя вулиць Перемоги, Яценка. Компанія «Онур» уже виконує тут на одній із смуг дороги на вулиці Перемоги демонтажні роботи, фрезерування старого асфальтного покриття. Тут не тільки укладуть асфальт, але і частково замінять бордюри.

- Демонтажні роботи повинні завершитися наступного тижня. При сприятливих погодних умовах, а зараз такий прогноз є, на наступному тижні буде укладений асфальт. Використання підрядником якісного асфальту зі спеціальними добавками, додаткового підігріву асфальтобетонної суміші дозволить при прогнозованій погоді виконати асфальтні роботи, - зазначив Володимир Волобуєв.

На об'єкті задіяні дві фрези. Залучатимуться три асфальтоукладача, п'ять катків, великовантажні вантажівки, інша спеціальна техніка. Зокрема сьогодні тут працювало близько тридцяти осіб.

- Розпочати роботи на вулиці Перемоги нам дозволили кошти, зекономлені при проведенні попередніх тендерів на ремонт доріг. Зараз ми завершуємо на ряді об'єктів ремонти, які ще можна виконати в поточному році. Вже плануємо роботи на 2019 рік. Зменшення фінансування ремонту доріг не планується. На сьогодні приведення в порядок міських магістралей - одне з пріоритетних завдань, яке знаходиться на особистому контролі міського голови Володимира Буряка. Результати вже є, але попереду ще багато роботи, адже в місті більше восьми мільйонів квадратних метрів доріг, - заявив Володимир Волобуєв.