Департаменти та управління Запорізької міськради розширили своє представництво в мережі Інтернет

23.11.2018 16:50

Сьогодні, 23 листопада, в запорізькому Туристичному центрі відбулася презентація п'яти Інтернет-ресурсів, на яких буде відображена діяльність департаментів та управлінь Запорізької міськради, а також життя міста у сферах культури, спорту, охорони здоров'я, соціальних послуг та захисту дитинства.

П'ять нових і кардинально оновлених сайтів презентували директор департаменту охорони здоров'я Вікторія Ушакова, начальник управління соціального захисту населення Ольга Полковнікова, директор департаменту культури та туризму Сергій Білов, начальник служби (управління) у справах дітей Наталія Сиворакша, заступник директора департаменту спорту, сім'ї та молоді Едуард Багіров.

Заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров відзначив, що головна мета нових п'яти Інтернет-ресурсів - максимально повно висвітлювати всі питання гуманітарної сфери нашого міста і бути якомога ближче до побажань запоріжців.

- При створенні та оновленні цих сайтів ми намагалися врахувати запити городян, які цікавляться культурним та спортивним життям Запоріжжя, шукають відповіді на актуальні питання соціального захисту, потребують допомоги або хочуть надавати її іншим. На цих Інтерет-ресурсах ми зібрали максимально повну інформацію, як знайти потрібні установи, як записатися на прийом і так далі. Ця інформація буде постійно оновлюватися, - розповів Анатолій Пустоваров.

«Служба у справах дітей» https://dity.zp.ua/ - сайт служби (управління) у справах дітей міськради.

Тут представлена інформація про міські центри розвитку дітей, про фахівців, у яких можна отримати психологічну або соціальну допомогу. Служба представляє своїх працівників, щоб городяни ідентифікували, до кого звертатися за допомогою. Доступно викладені відомості з усиновлення та опіки, роз'яснення щодо законодавства, як взяти дитину в сім'ю. Інтерактивний зв'язок з тими, кому потрібна допомога, і з тими, хто може її надати.

«Запоріжжя. Культура» https://cultura.city/ - сайт департаменту культури та туризму.

На сторінках сайту запорожці зможуть дізнатися все про культурне життя міста та роботу театрів, музеїв, бібліотек, палаців культури; анонси концертів і вистав, масових міських заходів.

«Запоріжжя спортивне» https://sport.zp.ua/ - сайт департаменту спорту, сім'ї та молоді.

Вся інформація про роботу спортивних споруд, клубів і секцій Запоріжжя; новини, анонси та результати спортивних змагань та матчів. Фішка сайту - постійно оновлювана фотогалерея запорізьких спортсменів.

Сайт департаменту охорони здоров'я http://health.zp.ua/

На медичному порталі зібрана вся інформація про лікувальні та медичні установи Запоріжжя (з інтерактивною картою), а також про всіх сімейних лікарів. На сайті можна отримати необхідні відомості про міські програми з надання медичних послуг, які фінансуються за рахунок міського бюджету - заміна кришталика, зубопротезування, лікування діабету та ін. На медпорталі можна записатися на прийом до лікаря, дізнатися про конкурси на посади медичних працівників, про нові технології, знайти відповіді по нормативно-правових актах.

Сайт управління соціального захисту населення http://zp.gov.ua/uk/page/socialni-poslugi

Працівники управління на цьому сайті намагаються донести до жителів міста всі зміни в законодавстві, що стосуються соціального захисту населення. За допомогою цього порталу можна отримати всю необхідну інформацію про види та обсяги соціальної допомоги, самому розрахувати розмір субсидії та онлайн подати заявку на неї.

На зазначені сайти можна перейти з офіційного сайту Запорізької міськради http://zp.gov.ua/uk в розділі «Електронні сервіси» внизу головної сторінки: «Соціальні послуги», «Медичний портал», «Спортивний портал».