Володимир Буряк повідомив про пріоритети програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік

26.11.2018 12:20

Продовжується процес формування бюджету міста та бюджетних програм на 2019 рік. Вже підготовлено проект програми соціально-економічного розвитку на наступний рік. Про деякі показники цих програм міський голова Володимир Буряк проінформував сьогодні членів виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Сьогодні пройшло засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради. До порядку денного було внесено понад 130 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста: житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури, освіти, охорони здоров’я і так далі.

На початку засідання члени виконавчого комітету привітали міського голову Володимира Буряка з третьою річницею вступу на посаду. Анатолій Малиш від імені виконкому подякував міському голові за роботу, висловив упевненість, що більшість запоріжців позитивно оцінюють її результати.

Відкриваючи засідання, міський голова Володимир Буряк повідомив, що зараз продовжується бюджетний процес. Розробляються міські бюджетні програми, які перед винесенням на сесію будуть погоджуватися на виконкомі. На сьогодні вже підготовлений проект програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік. Міський голова зупинився на деяких показниках цієї програми.

Пріоритетними напрямками Програми соціально-економічного розвитку на 2019 рік визначено поліпшення екологічної ситуації, енергоефективність, покращення бізнес-клімату, розвиток підприємництва, туризму та транспорту, створення комфортних умов для отримання городянами освітніх, медичних та соціальних послуг.

- Приємно відзначити, що загальний дохід комунальних підприємств уже склав понад три мільярди гривень. Щодо чистого прибутку, то найбільш прибутковим у цьому році є Міжнародний аеропорт «Запоріжжя». Цього вдалося досягти за рахунок збільшення кількості рейсів, пасажирів, - зазначив Володимир Буряк.

У Запоріжжі зберігається зростання промислового виробництва, за дев’ять місяців поточного року воно склало 4%. Робота запорізьких промислових підприємств, малого та середнього бізнесу сприяє і зростанню середньої заробітної плати у місті. За вказаний період вона склала майже 8,8 тисяч гривень.

Міський голова наголосив, що бюджет Запоріжжя у 2019 році збереже соціальну спрямованість. Працюватиме зокрема і міська програма соціального захисту, спрямована на допомогу інвалідам, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям і так далі. Обсяги її фінансування повинні скласти понад 120 мільйонів гривень. Продовжиться реалізація міських програм у сферах ЖКГ, розвитку інфраструктури і благоустрою.