Володимир Буряк: «Обшуки в міськвиконкомі - фарс і плювок в обличчя місту і всій вертикалі української влади»

11.08.2017 12:35

Сьогодні відбулось перше засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради після подій, які прогриміли на всю Україну.

Міський голова Володимир Буряк висловив свою позицію щодо ситуації, яку оцінив як «плювок в обличчя місту, яке залишається форпостом незалежності для всієї України». Мова йде про обшуки, які пройшли в будівлі Запорізької міської ради.

Володимир Буряк заявив:

- За останні кілька років Запоріжжя і запоріжці справді пережили складні часи. І лише завдяки єдності й патріотизму, які виявили жителі міста, сьогодні в Запоріжжі мир і порядок.

Весь цей час ми були разом. Команда виконавчої влади, депутати Запорізької міської ради, городяни. Але комусь це дуже не подобається. Не подобається, що ми міцніємо, що в прифронтовому місті люди відчувають себе захищеними. Що в Запоріжжі стабільність. Не подобається настільки, що вони готові використовувати всі можливості, аж до залучення правоохоронних органів у своїх «потугах» дестабілізувати ситуацію, послабити місто, поселити серед запорожців страх.

Скажу прямо - не на тих нарвалися. Лякати нас не треба. Та й смішити теж. Те, що відбувалося тут минулого тижня - це фарс, дешева комедія. Показові виступи!

Вилучили техніку, а який результат? На тиждень зірвано призначення житлових субсидій.

І що далі? Прийшли, походили - не знали вже до чого причепитися? Звинувачень не пред'явлено, техніку повертають зі словами: «Нічого не знайдено!». А що ж ви так само голосно не заявляєте про те, що нічого не знайдено? Не та картинка? На кого ви граєте, товариші недоброзичливці? Навіщо намагаєтеся втулити запоріжцям нісенітниці?

Цією невдалою спробою випробувати нас на міцність організатори дешевого фарсу підставляють всіх - правоохоронні органи, центральну владу, Президента, дискредитуючи всю вертикаль влади.

Хочу заявити чітко і щоб це почули всі: мене, мою команду, міську владу Запоріжжя, жителів міста - не залякати. Досить політичних і підкилимних ігор! Я не допущу, щоб Запоріжжя стало заручником «політичного крисятництва». Ми готові відстоювати свою позицію відкрито, співпрацювати з усіма, хто діє в інтересах запоріжців. Але ми також готові давати відсіч всім, хто намагається ослабити Запоріжжя. Ми живемо і працюємо в цьому місті і нам ховатися ніде. Ми будемо боротися за місто і городян.