У Запоріжжі тривають перевірки технічного та санітарного стану громадського транспорту

26.11.2018 13:17

В осінньо-зимовий період робоча група з перевірки технічного та санітарного стану транспорту збільшила кількість рейдів. Чергова інспекція відбулась сьогодні на кінцевій зупинці «Міськпаливо».

Контроль за належним станом громадського транспорту здійснює робоча група, створена минулого року. До її складу входять співробітники управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради, інспектори відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції, представники управління транспортної безпеки в Запорізькій області та громадських організацій ветеранів АТО.

Сьогодні перевірялись автобуси, які обслуговують маршрути № 57, 60, 25, 32. Під час інспекції суттєвих порушень не було виявлено. В ході перевірки в автобусі під № 57 було виявлено зламане сидіння, однак ще до початку інспекції водій зняв трафарети та збирався в парк на ремонт.

– Ми продовжуємо перевіряти належний стан громадського транспорту. У зв’язку з зимовим періодом кількість перевірок збільшено. Члени робочої групи звертають увагу на правильність заповнення технічної документації, маршрутних листів, санітарний стан автобусів, наявність аптечок і вогнегасників. У ході сьогоднішньої перевірки з боку управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку порушень не зафіксовано. Є зауваження до розміщення візуальної інформації, водії запевнили, що недоліки будуть усунені, – розповів в. о. заступника начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Ілля Жуков.

Протягом минулого тижня робоча група провела 4 перевірки на кінцевих зупинках «Ашан», «площа Запорізька», «Арматурний завод», «Запорізький дуб». Фахівці управління з питань транспортного забезпечення склали 4 акти за порушення розміщення візуальної інформації, відсутність задніх трафаретів та незаповнену квитково-облікову документацію.