Запорізький Туристичний інформаційний центр став першим в Україні сертифікованим закладом надання туристичних послуг

27.11.2018 15:05

Під час Другого туристичного бізнес-форуму, який сьогодні проходить у Палаці спорту «Юність», Туристичний інформаційний центр отримав перший в Україні міжнародний сертифікат якості менеджментової системи.

Нагороду вручили начальнику управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерині Cімоновій.

– Я дуже радий, що сьогодні, на відкритті Туристичного форуму, ми вручаємо перший сертифікат відповідності якості саме Запорізькому Туристичному центру. Це перший крок до системної якості запорізьких туристичних послуг на ринку туризму в Україні, – зазначив президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга.

Нагадаємо, Запорізький Туристичний інформаційний центр було відкрито наприкінці червня. ТІЦ за підтримки туристичного активу міста – туристичних компаній, гідів та туристичного бізнесу – влаштовує різноманітні екскурсії містом, зустрічі з відомими та цікавими людьми, фестивалі, допомагає знайти місце для ночівлі та продає найкращі сувеніри з унікальною символікою.

Туристичний інформаційний центр Запоріжжя відповідає міжнародними стандартами ІSО: розміщений так, щоб його можна було легко знайти; вхід до центру є безкоштовним; ТІЦ вказаний графічним або інформаційним знаком; графік роботи зазначено на вході в ТІЦ; у неробочий час центр надає потрібну інформацію на своєму сайті; обслуговування туристів відбувається не менш ніж трьома мовами. Аудит здійснювала компанія «SGS Україна», яка проводить інспекції, експертизи та сертифікації за найвищим рівнем, допомагає підняти ефективність діяльності. SGS співпрацює з Національною туристичною організацією та проводить якісні перевірки у сфері туризму.