У Запоріжжі з'явиться обладнання для автоматизації світлофорів

28.11.2018 16:36

Депутати міськради проголосували за виділення 1 млн. 195 тис. гривень на закупівлю обладнання для автоматизації світлофорів. Воно необхідне для налаштування «зеленої хвилі» на автомагістралях міста. Також виділили додаткові кошти на експлуатацію та утримання доріг – у розмірі понад 5 млн. 280 тис. грн.

В рамках автоматизації світлофорів вдасться об’єднати дорожні контролери, що працюють в локальних режимах в Запорожжі, до єдиної системи управління дорожнім рухом АСКДР за сучасними каналами зв'язку (оптоволокно, GPRS-зв'язок) і надасть нові можливості управління перехрестями і магістралями міста.

Апаратно-програмний комплекс призначений для гнучкого координованого і диспетчерського управління дорожнім рухом, збору і обробки інформації про транспортні потоки, запобігання несанкціонованого доступу до апаратури світлофорних об'єктів.

Впровадження апаратно-програмного комплексу АСКДР «РостокЕЛЕКОМ» забезпечить безперебійну роботу засобів дорожнього руху та дозволить покращити якість технічного обслуговування та поточного ремонту світлофорів.

Придбання програмного комплексу передбачається за рахунок перерозподілу видатків у розмірі 1 195,000 тис.грн.

Також депутати міськради передбачили додаткове фінансування у розмірі 5 280, 912 тис.грн. на експлуатацію та утримання запорізьких доріг у зимовий період. Сюди входить забезпечення виплати заробітної плати робітникам комунальних підприємств, задіяних в роботах з зимового утримання вулично-дорожньої мережі міста, придбання палива, оплата робіт
з прибирання снігу та боротьби з ожеледицею.