У Запоріжжі відбудеться фінал конкурсу імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони»

28.11.2018 16:53

29 - 30 листопада у Запоріжжі пройдуть заключні заходи V Всеукраїнського конкурсу молодої української поезії та авторської пісні ім. Марини Брацило «Хортицькі дзвони», організатором якого 5 років тому став Запорізький національний університет. Цього року конкурс зібрав молоді творчі обдарування в галузі літератури та авторської пісні з 15 областей та 12 обласних центрів України.

З 2017 року співорганізатором конкурсу, в рамках виконання Програми функціонування і розвитку української мови в м. Запоріжжі на 2016 - 2020 рр., є Запорізька міська рада. У 2018 році до конкурсу долучилися близько 60 номінантів віком від 12 до 25 років, запорізький край представлений 10 учасниками.

Гала-концерт переможців відбудеться 29 листопада о 14.30 в аудиторії № 307 ІІІ корпусу Запорізького національного університету за адресою. На заході читатимуть поезію Марини Брацило, пройдуть також виступи минулорічних та нинішніх переможців «Хортицьких дзвонів». Їх урочисто відзначать київські гості: голова журі, письменник Іван Андрусяк, співголова журі та автор-виконавець Віктор Нестерук.

Також у концерті візьмуть участь запорізькі члени журі: член Національної спілки письменників України поетеса Любов Геньба, художній керівник Театру поетичної пісні Олена Алексєєва, співак та композитор, заслужений діяч естрадного мистецтва Анатолій Сердюк, заслужений працівник культури України Володимир Артемьєв, запорізькі письменники, поетична молодь, творча громадськість.

Молоді переможці конкурсу отримають майстер-класи від своїх старших наставників, а також матимуть змогу познайомитися з вечірнім Запоріжжям та туристичними об’єктами Національного заповідника «Хортиця». Творчу громадськість міста Запоріжжя запрошують 30 листопада о 15.00 в обласну наукову універсальну бібліотеку на зустріч з письменником та видавцем Іваном Андрусяком.

Прес-конференція оргкомітету і журі конкурсу відбудеться 30 листопада о 14.00 у ІІ корпусі Запорізького національного університету (вул. Жуковського 66-а) в Українській світлиці (ІV поверх).

Життєвий приклад поетеси та пісняра Марини Брацило, її шлях у літературі - дійсно достойний наслідування. Її раннє становлення як творчої особистості, яскравий талант, служіння рідному слову – це саме те, що успішно пропагує Всеукраїнський конкурс молодої української поезії та авторської пісні імені Марини Брацило «Хортицькі дзвони».