У Шевченківському районі відбулася нарада з керівниками органів самоорганізації населення району

28.11.2018 17:36

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбулась нарада з керівниками органів самоорганізації населення. Тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Шевченківського райвійськкомату майор Дмитро Калиниченко проінформував присутніх про початок призову військовозобов'язаних на навчальні збори оперативного резерву першої черги для підвищення кваліфікації та перепідготовки. Він закликав присутніх вести інформаційну роботу серед населення, не панікувати та бути уважними, зазначивши, що на сьогодні часткова мобілізація не оголошена.

Заступник голови районної адміністрації Зоя Лимарчук звернула увагу на ситуацію з введенням воєнного стану в області. Керівник зауважила, що наразі жодних масових перевірок, вилучення майна на потреби держави не було:

- У випадках, коли люди на вулицях району вестимуть розмову про необхідність вилучення майна на потреби держави, або збиратимуть інформацію про мешканців тощо - необхідно негайно звертатися до поліції та вимагати затримати шахраїв.

Під час проведення наради були заслухані питання соціального захисту населення в частині оформлення субсидій, удосконалення співпраці керівників органів самоорганізації населення району з ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» щодо утримання території в належному санітарному стані, пожежної безпеки у зимовий період 2018 року на території району.

Перед присутніми виступила заступник начальника відділу центру надання адміністративних послуг по Шевченківському району департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Ольга Куштова. Посадовець розповіла керівникам квартальних комітетів про основні послуги, що надає центр, в які терміни можливо отримати необхідну відповідь.

На порядку денному наради також були питання проведення профілактично-просвітницької роботи щодо запобігання травматизму громадян на залізничному транспорті, дотримання законодавчих актів у сфері землекористування, утримування прибудинкових територій в належному санітарному стані в зимовий період.

Завершила нараду головний спеціаліст відділу організаційної та кадрової роботи Валентина Слатіна з оголошенням результатів проведення звітних зборів за 2018 рік у межах території діяльності органів самоорганізації населення Шевченківського району.