У Запоріжжі влаштували майстер-клас з виготовлення символів домашнього затишку

29.11.2018 11:17

У рамках Сімейного клубу для учасників АТО та ООС та членів їх сімей на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшов майстер-клас із виготовлення ляльки-тільди.

Атмосфера була майже різдвяна, для роботи обрали складне завдання - створити власними руками милу, тендітну іграшку - символ родинного затишку, любові та миру. Ляльки-тільди отримали світову славу саме у вигляді різдвяних янголів, ніжних балерин у святковому вбранні, зайців із надзвичайно довгими вухами, схожих на героїв зимових казкових історій.

Щоб створити навіть найпростішу ляльку, потрібно багато зусиль, зосередженості, уваги та внутрішнього спокою, а також базових знань із викроювання, підбору ниток, тканин та ін. Тому спеціаліст Центру Наталія Шабаніна та дружина одного з учасників АТО залюбки допомагали дітям опановувати складну техніку створення ляльки-тільди. У результаті вийшла надзвичайно ніжна, проста та водночас чарівна іграшка - символ домашнього затишку.

На майстер-класі був присутній учасник АТО, батько одного з дітей, який розповідав юним майстрам тонкощі шиття, оскільки сам є творчою особистістю і колись був учасником подібного майстер-класу із виготовлення ляльки-тільди.