У Запоріжжі вперше надали адмінпослугу на дому

29.11.2018 15:01

Центр надання адміністративних послуг Запоріжжя ввів в роботу нову опцію - виїзд адміністратора додому до осіб, які за станом здоров'я не можуть відвідати центр самостійно. Перший виїзд відбувся сьогодні. Як працює послуга - перевірив заступник міського голови Валерій Еделєв.

У Запоріжжі запрацювала послуга виїзду адміністратора центру додому. Сьогодні фахівець центру адміністративних послуг відвідав жителя Запоріжжя, щоб оформити право власності на об'єкт нерухомості.

Адміністратор приїжджає зі спеціальним кейсом. Всередині - апаратура, яка дозволяє надати адмінпослугу без необхідності йти в центр. Оскільки устаткування дороге, адміністратора завжди супроводжує поліція охорони.

- Через центри зараз надається 138 адміністративних послуг, через мобільного адміністратора поки, на першому етапі, - 14 послуг. Ми відібрали ті опції, які будуть найбільш затребувані нашими громадянами, з огляду на ту категорію людей, які будуть звертатися до нас за цією послугою. Спектр буде розвиватися і розширюватися, - розповіла заступник директора департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Марина Глущенко.

За словами фахівців, на черзі ще чотири заявки від жителів Заводського району. Як працює «Мобільний адміністратор» сьогодні приїхав перевірити заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

- Постійно працюємо над поліпшенням якості послуг, що надаються. Один з етапів - організація виїзду фахівця додому. В цьому році ми втілили обіцяне в життя. Я думаю, ця опція вже стане системною в нашому місті. Вона створена, щоб поліпшити комфорт для тих людей, які не в змозі самостійно прийти в центр. Будемо і надалі розвивати цей напрям, - розповів Валерій Еделєв.

Скористатися послугою «Мобільний адміністратор» можуть городяни, які за станом здоров'я не можуть відвідати центр самостійно - це пенсіонери, інклюзивні діти, люди з особливими потребами. З повним переліком послуг, що надаються, можна ознайомитися на офіційному сайті Центру надання адмінпослуг. Там же можна подати онлайн заявку на виїзд фахівця або дізнатися контактні телефони по кожному району міста.