В Заводському районі відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат

14.08.2017 13:35

9 серпня відбулось засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат за участю представників Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, фіскальної служби, департаменту фінансової та бюджетної політики міської ради, департаменту охорони праці та представників підприємств району.

На засіданні комісії розглядались питання стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати та детінізації і мінімізації заробітної плати.

Організація роботи районної комісії спрямована на підвищення рівня оплати праці та дотримання мінімальних державних гарантій на підприємствах району. Під пильним наглядом комісії знаходяться питання дотримання норм чинного трудового законодавства. В ході засідання комісії з'ясовуються причини виплати заробітної плати на рівні мінімальної (3200 грн.) або менше, та шляхи виходу із зазначеної ситуації.

В наслідок роботи комісії з керівниками підприємств протягом 8-ми місяців поточного року погашено заборгованість із заробітної плати на суму 862,8 тис. грн.

Керівники підприємств району попереджені про відповідальність за порушення чинного трудового законодавства.