У Вознесенівському районі почали встановлювати нові контейнери для сміття

30.11.2018 10:52

У Запоріжжі у дворах багатоповерхових будинків продовжують міняти пластикові контейнери для ТПВ на нові металеві. Спочатку це зробили в Олександрівському районі, встановивши понад 300 контейнерів. Тепер прийшла черга Вознесенівського. Зокрема сьогодні в цьому районі планується встановити близько 60 нових сміттєвих баків, а всього до кінця цього року - біля 300.

Програма заміни контейнерів реалізується ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» в рамках Меморандуму, підписаного з міською владою. Нові контейнери дозволяють підвищити ефективність роботи з вивезення сміття. У тому числі і за рахунок використання сучасних сміттєвозів із заднім завантаженням.

- Підприємство виконує взяті на себе зобов'язання. Зокрема у Вознесенівському районі планується в цьому році встановити близько трьохсот металевих контейнерів, замість пластикових. Нові контейнери дозволяють використовувати сміттєвози з заднім завантаженням, які підприємство придбало в цьому році, - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Сьогодні робота велася в одному з кварталів на бульварі Шевченка. Зокрема контейнери були замінені за адресою бульвар Шевченка, 27. Також у планах на сьогодні і частина вулиці Нижньодніпровській.

З урахуванням встановлення нових контейнерів, використання нової техніки оптимізуються маршрути вивезення сміття. Зокрема в цьому кварталі буде працювати новий сміттєвоз.

Всього «Вельтум-Запоріжжя» планує замінити близько 1000 контейнерів. Частина вже встановлена в Олександрівському районі. Після Вознесенівського планується почати роботу в іншому районі - Дніпровському або Хортицькому.

- ТОВ «Вельтум-Запоріжжя виконує умови Меморандуму, підписаного з виконавчими комітетом. У цьому можна переконатися на прикладі заміни контейнерів. Нові сміттєві баки дозволяють поліпшити і санітарний стан території міста, адже під час вивантаження сміття з них практично не розсипається, - зазначив директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Важливим є і той факт, що металеві контейнери більш стійкі від дій вандалів. На жаль, випадки підпалів пластикових сміттєвих баків по місту тривають.