В Запоріжжі почав роботу перший фестиваль бізнес-ідей «Start-Up Fest»

30.11.2018 13:00

Фестиваль бізнес-ідей «Start-Up Fest» проходить в виставковому центрі «Козак-Палац» з 30 листопада по 1 грудня. Захід організований за ініціативи Запорізької міської ради та Запорізької торгово-промислової палати. Головна мета - розвиток стартап-руху та популяризація підприємницької діяльності. В ході фестивалю молодь з усієї Україини презентувала свої бізнес-проекти спеціалістам та інвесторам.

Для участі у конкурсі стартапів надійшло понад 50 заявок від учасників із Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу, Мелітополя, Одеси. З них експерти відібрали 28 проектів, які презентують на фестивалі. Виступи та ідеї конкурсантів будуть оцінювати журі, кожному учаснику вони дадуть поради та консультації. Переможці отримають грошову виногороду, сертифікати на навчання та інші заохочення. Але, за словами заступника міського голови Валерія Еделєва, участь у цьому заході ще цінна тим, що тут знаходяться потенційні інвестори, яких можна долучити до стартапу.

-Це дуже важлива подія для міста. У Запоріжжі сьогодні з'їхалися стартапери з усієї України, вони пропонують свої ідеї для реалізації в бізнесі. Приїхали також віп-спікери, які оцінять ці ідеї, і приїхали, я сподіваюся, інвестори, які в ці ідеї зможуть інвестувати, щоб ми змогли реалізувати їх в найближчему майбутньому, - сказав Валерій Еделєв.

Окрім конкурсу бізнес-ідей, в рамках фестивалю «Start-Up Fest» учасників очікує 2 дні тренінгів, лекцій та майстер-класів від успішних українських стартаперів. Вони дадуть присутнім практичні поради з організації, презентування та просування власного стартапу. Один із спікерів – співавтор проекту «BIOsens» Андрій Карп’юк. Він разом з командою вже 2 роки працює над створенням мобільної лабораторії для виявлення шкідливих речовин в продуктах.

- На сьогодні для того, щоб виявити пестициди, антибіотики та важкі метали в продуктах харчування, їх потрібно відправляти в лабораторію, це займає багато часу. Наша команда працює над розробкою девайсу, за допомогою якого це можна зробити експресно, в польових умовах, без участі висококваліфікованого персоналу. Нещодавно зайняли перше місце на інтерконтенентальній битві в Сан-Франциско, стали номінантами ТОП-100 новаторів Східної Європи за версією Financial Times, і продовжуємо розвивати наш проект. Такі заходи, як сьогодні, вкрай важливі, адже в нас багато талановитої молоді, якій необхідна практична інформація. Саме тут вони можуть її отримати, - розповів Андрій Карп’юк.

Також в рамках фестивалю працюють виставки, де себе представляють діючі стартапи, бізнес-інкубатори на базі вищих навчальних закладів, інші об’єкти інфраструктури, що створюють умови для зародження бізнесу.