У Запоріжжі ведеться соціальний діалог з представниками бізнесу щодо додержання законодавства про працю

30.11.2018 13:10

Питанням детінізаціїї зайнятості населення й легалізації заробітної плати на підприємствах, які використовують найману працю міська влада приділяє особливу увагу. Ведеться постійний діалог з роботодавцями, щоб вони дотримувалися чинного трудового законодавства не порушуючі права городян.

На днях управлінням з питань праці міської ради було проведено семінар з представниками підприємств Дніпровського та Хортицького районів. Тема заходу - «Соціальний діалог з представниками малого та середнього бізнесу стосовно додержання законодавства про працю, своєчасної виплати заробітної плати та її легалізація». У семінарі взяли участь фахівці Правобережного відділу сприяння зайнятості Запорізького міського центру зайнятості, Правобережного об’єднанного управління Пенсійного фонду України Запоріжжя, Вознесенівського управління ГУ Державної фіскальної служби у Запорізькій області, управління з питань праці міської ради, Запорізького відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Запорізькій області, ГУ Держпраці у Запорізькій області.

Під час зустрічі підіймалися питання, що стосуються головних законодавчих аспектів дотримання трудового законодавства, оподаткування фонду оплати праці працівників на підприємствах міста, порядка здійснення доплати до мінімального страхового внеску, доцільності укладання колективних договорів тощо.

За підсумками діалогу були прийняті рекомендації та пропозиції щодо активізації ролі роботодавців у збереженні та створенні нових робочих місць, ліквідації «тіньової зайнятості» шляхом об’єднання зусиль всіх сторін соціального партнерства.