В рамках міської програми понад 6 тисяч осіб з інвалідністю отримали допомогу на суму більше 7,5 млн. грн.

30.11.2018 15:48

В Запоріжжі реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення, яка фінансується за рахунок коштів бюджету міста. В Програмі передбачено низку заходів, спрямованих на соціальну підтримку осіб з інвалідністю різного віку.

У 2018 році одноразову адресну цільову допомогу отримали 1093 дітей з інвалідністю, у т.ч. хворі на онкологію у розмірі 5000 грн. та по 1000 грн. діти з інвалідністю, хворі на цукровий діабет; захворювання яких пов'язане з наслідками аварії на ЧАЕС; хворі на ДЦП, прикуті до ліжка, з аутизмом; яких виховують батьки з інвалідністю; які виховуються в багатодітних сім'ях та сироти, які мають інвалідність.

Протягом року 23 сім'ї, які виховують двох дітей з інвалідністю отримують 50% компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг.

Адресну цільову допомогу у розмірі 1560 грн. надано особам з інвалідністю, які знаходяться на лікуванні програмним гемодіалізом (у т.ч. діти); та по 1000 грн. отримали особи з інвалідністю I і II гр. по зору; з пересадженими органами (у т.ч. діти); які користуються інвалідними візками; студенти з інвалідністю. Всього таку допомогу отримали 3007 осіб зазначених категорій.

Міською комплексною програмою також передбачено надання одноразової адресної цільової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни у розмірі 1000 грн. Зокрема, до Дня Перемоги здійснено виплату одноразової адресної цільової допомоги 486 особам з інвалідністю внаслідок Другої світової війни; з нагоди Дня захисника України таку допомогу отримали 167 осіб з інвалідністю внаслідок війни - учасники антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил та до Дня виводу військ з Афганістану - 329 осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників бойових дій на території Республіки Афганістан і на території інших держав.

Реабілітаційну допомогу надано 67 жінкам з інвалідністю після мастектомії (плавання та заняття гімнастикою у басейні). Захід здійснюється спільно з Запорізькою міською громадською організацією інвалідів «Переможемо рак».

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю за списками громадських організацій міста, які об’єднують осіб з інвалідністю, надано у матеріальну допомогу 239 особам.

Також надається матеріальна допомога на проживання або лікування, у т.ч. дороговартісне, зубопротезування, оперативне лікування очей за особистими зверненнями осіб з інвалідністю до управління соціального захисту населення міської ради. У цьому році звернулось 745 осіб.

Всього у 2018 році у рамках реалізації заходів Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя адресну допомогу отримали понад 6 тисяч осіб з інвалідністю, на загальну суму більше 7,5 млн. грн.