На Хортиці з'явилася алея лікарів

30.11.2018 16:26

Сьогодні запорізькі медики дали старт нової традиції і почали висадку дерев на алеї лікарів на острові Хортиця.

Ідея створити на Хортиці алею, яка буде символізувати наступність поколінь медиків, належить президенту Запорізької обласної асоціації організаторів охорони здоров'я, головному лікарю обласного центру репродукції людини Наталії Авраменко.

Ініціативу колеги з радістю підтримали медики Запоріжжя та області. Сьогодні близько 70 лікарів, більшість з яких керівники медустанов міста й області, висадили в районі плавневої зони Хортиці 30 дерев - дуби, липи та калини.

- Ми створюємо алею в пам'ять про тих лікарів, яких вже немає з нами. Щороку її планується розширювати та висаджувати ще більше дерев. Таким чином ми не тільки віддамо данину поваги медикам, які пішли з життя, а й передамо їх справу майбутнім поколінням, - зазначила директор департаменту охорони здоров'я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова.

За словами генерального директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка, алея лікарів стане великим кроком для відновлення Хортицького лісу. Навесні медики планують приїхати та подивитися, як розрослися дерева.