У Запоріжжі проходить Кубок України з греко-римської боротьби

01.12.2018 19:10

В обласному центрі зібралися біля 190 борців з різних куточків країни, щоб позмагатися за звання кращих. У палаці спорту «Юність» стартував Кубок України 2018 з греко-римської боротьби. Змагання присвячені пам'яті чемпіона XV Олімпійських ігор1952 року, першого Олімпійського чемпіона Запоріжжя Якова Пункіна.

Сьогодні у палаці спорту «Юність» розгорнули одразу декілька спортивних майданчиків, на яких протягом двох днів будуть проходити поєдинки з греко-римської боротьби. Відбулося урочисте відкриття Кубку України-2018. Представники обласної і міської влади, видатні спортсмени, ветерани даного виду спорту привітали учасників, побажали перемог. Також присутні згадували ім'я легендарного запорізького борця - чемпіона XV Олімпійських ігор 1952 року, першого Олімпійського чемпіону Запоріжжя Якова Пункіна, пам'яті якого і присвячені ці змагання.

- Запоріжжя, та область є лідерами з греко-римської боротьби. Ми делегували і постійно продовжуємо делегувати спортсменів у збірну України на Олімпійські ігри. Кубок присвячено пам'яті Якова Пункіна - який є легендою, першим Олімпійським чемпіоном з боротьби. Сьогодні тут багато молоді, яка повинна рівнятися на лідерів, та легенд як Яків Пункін. Така спортивна атмосфера завжди призводить до розвитку здорової спортивної молоді та здорової нації, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У Кубку України беруть участь біля 190 борців у складі 15 збірних команд областей України та міста Київ. Від збірної команди Запорізької області виступлять 20 борців. За всю історію проведення Кубків України, починаючи з 1995 року, найбільшу кількість перемог у командному заліку отримала збірна Запорізької області. Запорізькі спортсмени 8 разів ставали володарями Кубку України. Перемогу отримали і у минулому 2017 році.

Завтра, 2 грудня, відбудеться другий день Кубку України 2018 з греко-римської боротьби та підведення підсумків. Ці змагання є відбірковими на континентальну першість, кроком до участі у чемпіонаті Європи-2019 в різних вагових категоріях.