У Запоріжжі стартував триденний молодіжний форум «Молодь країни»

05.12.2018 16:22

Молодіжні лідери міста зібрались в Туристичному інформаційному центрі, щоб обговорити актуальні проблеми сучасної молоді, подискутувати на цікаві теми та отримати багато різної інформації від VIP-спікерів, серед яких провідні бізнесмени, культурні діячі, координатори освітніх програм.

Молодіжний форум «Молодь країни» організований управлінням по роботі з молоддю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради. Участь у заході беруть близько 600 людей.

- Ми прагнули спрямувати наш захід на те, чим зараз цікавиться сучасна молодь - освіта, кар’єра, дозвілля, здоровий спосіб життя, участь у громадському житті країни. Відповідно до цих напрямів добирали спікерів. Серед них молоді бізнесмени Запоріжжя, Києва, Харкова, представники ІТ-сфери, волонтери, молодіжні лідери України, - розповів начальник управління по роботі з молоддю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Олексій Савицький.

Виступи спікерів поділені за темами. Проблематика першого дня - кар’єра, зайнятість, освіта. Про ці актуальні для кожної молодої людини теми розповідають заступник міського голови Анатолій Пустоваров, голова дослідницького комітету соціального прогнозування «Соціологічної асоціації України», професор Максим Лепський, засновник проекту з навчання та працевлаштування менеджерів з продажів Андрій Крупкін.

- Головне завдання, яке сьогодні стоїть перед місцевою владою, - створити такі умови, щоб молодим людям було комфортно залишатися у Запоріжжі, створювати тут сім’ї, працювати і розвивати місто. Тому сьогодні ми зібрались разом з молоддю, щоб зробити реальний зріз та обговорити, що ми робимо правильно, що необхідно виправити або створити нове. Ми обговоримо освітній напрямок, який є основою подальшого розвитку людини, молодіжне лідерство - провідних діячів, з яких наша молодь може брати приклад, та дозвілля як стимул до самовдосконалення. Буде багато цікавих дискусій, думок, спікерів, тож запрошую активну молодь долучатися до форуму, – зазначив Анатолій Пустоваров.

Форум триватиме три дні - з 5 по 7 грудня. Сьогодні відбудуться також виступи відомих запорізьких молодих бізнесменів Олексія Пучкова, Максима Грищенка, Сергія Продуса, Артема Єгорова, а також панельна дискусія на тему волонтерства як молодіжного руху за участю Дмитра Матюхіна, Ірини Дяченко, Анастасії Долгополової.

Тема другого дня - молодіжне лідерство та презентація запорізьких молодіжних проектів.

Третій день форуму буде присвячений дозвіллю, культурі, спорту. На завершення форуму організатори підготували для учасників вечірку з виступом популярного українського співака Yarmak.