На шляхопроводі на проспекті Металургів готують основу під заливку дорожньої плити

06.12.2018 12:03

На одній зі сторін шляхопроводу на проспекті Металургів після заливки паль засипають основу під дорожню плиту. Завершуються роботи по підпірній стінці, яку вже забетонували. Після засипки основи планують перейти до створення арматурного каркаса для дорожньої плити. Міський голова Володимир Буряк провів сьогодні виїзну нараду на цьому об'єкті.

Шляхопровід на проспекті Металургів потребував ремонту. В результаті було прийнято рішення розпочати реконструкцію в поточному році. Спочатку планували обмежитися досить невеликим обсягом робіт. Однак після початку реконструкції в проект довелося вносити коригування. Після розкриття поверхні шляхопроводу з'ясувалося, що «косметичним» ремонтом тут не обійтися. В іншому випадку шляхопровід в будь-який час може зруйнуватися.

За дорученням міського голови Володимира Буряка було прийнято рішення зміцнити шляхопровід за допомогою заливки паль. При цьому, за наполяганням міського голови, роботи будуть проводитися в два етапи, щоб повністю не перекривати рух на цій ділянці дороги, що з'єднує Заводський район з центром міста. В іншому випадку розташована неподалік вулиця Верхня просто не впоралася б з потоком транспорту.

- Роботи виконуються якісно, до підрядника претензій немає. Це підприємство працює і на Калібровій. До нового року на цій частині шляхопроводу можемо вийти на бетонування дорожньої плити, щоб після цього, коли погода сприятиме, укласти перший шар асфальту. Це дозволить відкрити рух на цій ділянці, приступити до робіт на протилежному боці шляхопроводу, - сказав Володимир Буряк.

Підрядники відзвітували про хід реконструкції. Сьогодні завершуються роботи по підпірній стінці, засипають основу під дорожню плиту. Після цього перейдуть до встановлення арматури для заливки бетону дорожньої плити. Наступного тижня будуть виконуватися роботи по опорах освітлення. Відзначимо, для заливки бетону і укладання асфальту можуть застосувати технологію, яка вже виправдала себе на Калібровій - встановлення тимчасових «теплиць» для підігріву поверхні.

- На шляхопроводі по проспекту Металургів ми вже виконали великий обсяг робіт, необхідний для забезпечення безпеки як автомобільного, так і залізничного транспорту. Це у нас буде перехідний об'єкт на наступний рік. Завершивши роботи на цій стороні - відкриємо рух, почнемо другий етап реконструкції, - заявив Володимир Буряк.

Нагадаємо, реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів - одна зі складових програми розвитку міської інфраструктури, в рамках якої особлива увага приділяється ділянкам доріг, транспортним розв'язкам, шляхопроводам, по яких щодня проходить велика кількість транспорту. Серед них і шляхопровід на проспекті Металургів, що з'єднує Заводський район з центром міста.

Реконструкція почалася в липні. Проект включав роботи як на пішохідному містку, так і на автодорожній частини. Проектом була передбачена заміна асфальтного покриття дороги і пішохідної частини, огородження моста, усунення дефектів і руйнувань обелісків моста і залізобетонних конструкцій залізничного тунелю, заміна освітлення, перебудова тролейбусної контактної мережі. Однак у нього були внесені корективи.

На сьогодні пішохідний місток уже заасфальтований і відкритий для пішоходів. Йдуть роботи на одній зі сторін автодорожньої частини.