У Запоріжжі декларацію з сімейним лікарем відтепер можна укласти в ЦНАПі

06.12.2018 16:45

Декларацію з сімейним лікарем запоріжці можуть укласти в центрі надання адміністративних послуг, не відвідуючи поліклініку. Нова послуга була запроваджена 19 листопада для зручності жителів міста, і буде діяти до кінця поточного року.

Меморандум про співпрацю між департаментами надання адміністративних послуг та охорони здоров’я Запорізької міської ради було підписано у зв’язку з реформуванням сфери медицини.

Як розповіла заступник директора департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила, меморандум підписано з метою посилення інформування населення щодо Всеукраїнської кампанії «Обери свого лікаря».

-У рамках співпраці ми розширюємо можливості для мешканців міста щодо укладання декларацій з лікарем. Кожен відвідувач, який звертається до центру надання адмінпослуг, може укласти декларацію з лікарем, якого він обрав, і не відвідувати приміщення лікарні. У кожному ЦНАПі працює представник департаменту охорони здоров’я, у якого є список сімейних лікарів району. Відвідувач звертається до нього з паспортом, ідентифікаційним кодом та мобільним телефоном, - розповіла Наталя Мила.

Декларацію з лікарем у ЦНАПі вже уклали більше ста запоріжців. Як відзначають медики, якщо не укласти декларацію у поточному році, то вже з 1 січня, буде складно потрапити на безоплатний прийом до терапевта, вузького спеціаліста та пройти обстеження у поліклініці.