У Запоріжжі почали викрадати контейнери для сміття

07.12.2018 13:30

У Запоріжжі триває оновлення контейнерного парку. Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» закупило близько 1000 сміттєвих баків. Заміну старих контейнерів на нові розпочали з Олександрівського району. Тепер перейшли у Вознесенівський район. Тут плануються встановити 300 нових баків.

За кілька днів роботи по заміні контейнерів працівники підприємства «Вельтум-Запоріжжя» встановили у Вознесенівському районі близько 100 нових сміттєвих баків.

Вирішили почати саме з Олександрівського і Вознесенівського районів, тому що тут найбільше автомобілів для вивезення сміття з бічним завантаженням, які є застарілою технікою. На підприємстві вирішили - від спецтехніки з бічним завантаженням потрібно відмовлятися. Замість них «Вельтум-Запоріжжя» закупило нові євробаки і сучасні МАЗи, які є більш місткими, сучасними і компактними.

- Ми намагаємося відійти від бічного завантаження і старих сміттєвозів - вони вже віджили своє. Для цього закупили євроконтейнери і нові автомобілі. З ними робота вже налагоджена, збоїв немає. Плюс - наше підприємство оптимізує маршрути. Наприклад, до цього в Олександрівському районі у нас працювало 5 одиниць техніки. Після того, як ми замінили контейнери і пустили на ці адреси нові сміттєвози, в цьому ж районі працює тепер 2 одиниці техніки - це нові МАЗи. Тобто 2 машини обслуговують весь район. Теж саме буде відбуватися в Вознесенівському районі. Тут буде їздити 3 одиниці нової техніки, - розповів генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Як тільки у дворах багатоповерхових будинків з'явилися євроконтейнери підприємство зіткнулося з черговою проблемою. Так у Вознесенівському районі було викрадено один новий бак. Представники підприємства подали заяву до правоохоронних органів.

У планах у «Вельтум-Запоріжжя» - продовжити встановлення оцинкованих євроконтейнерів по всьому місту. Також мають намір у подальшому приступити до встановлення баків для роздільного збору сміття. Зараз опрацьовується пілотний проект з будівництва нових контейнерних майданчиків в Комунарському районі, де встановлять відповідні баки.