У Запоріжжі порушника правил благоустрою притягнуто до відповідальності

10.12.2018 12:14

Третій апеляційний адміністративний суд вирішив судовий спір між адміністративною комісією при виконавчому комітеті Запорізької міської ради та суб’єктом господарювання – аптекою.

У червні 2018 року адміністративна комісія притягнула до відповідальності завідуючого аптекою за порушення Правил благоустрою Запоріжжя – за відсутність урни біля входу. Було призначено штраф в розмірі, передбаченому ст. 152 КУпАП – 1700 гривень.

Правопорушник не погодився з рішенням комісії та оскаржив постанову в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя. Після відмови районного суду в задоволенні позовних вимог, була подана апеляційна скарга до суду вищої інстанції. Позивач посилався на те, що до посадових обов’язків завідувача аптекою не входить встановлення та контроль наявності урни, за це повинен відповідати власник підприємства або прибиральниця.

У судовому спорі суд став на сторону адміністративної комісії при виконкомі Запорізької міської ради, та відхилив доводи апеляційної скарги правопорушника.

У своєму рішенні суд зазначив, що відповідно до Правил благоустрою Запоріжжя, суб’єкт господарювання повинен встановлювати урни біля входу та виходу на закріплених територіях.

Позивач є посадовою особою такого закладу - завідуючим аптекою, який, відповідно до своєї посадової інструкції, керує аптекою відповідно до чинного законодавства та відповідає за всю торгово-фінансову та адміністративно-господарську діяльність аптеки.

Таким чином, аптека, як заклад охорони здоров'я, є окремим суб'єктом, на якого поширюються Правила благоустрою, і за ст. 152 КУпАП, її посадова особа несе відповідальність. У результаті завідувачу було призначено штраф в розмірі 1700 гривень.

Повний текст рішення - за посиланням