Запорізький спортсмен став срібним призером молодіжного чемпіонату світу з шашок-100

11.12.2018 12:03

З 28 жовтня по 3 листопада в Гомелі (Білорусія) відбувся молодіжний чемпіонат світу з шашок-100. Запорізький регіон у складі збірної України представляв вихованець міської ДЮСШ №8 Денис Меженін. За результатами блискавичної гри, юний спортсмен став срібним призером змагань.

З перемогою спортсмена та його тренера сьогодні привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він підкреслив, що такий успіх не випадковість, а результат системної роботи міської влади щодо оновлення матеріально-технічної бази ДЮСШ та підтримки спортсменів на навчально-тренувальних зборах.

- Запоріжжя - спортивне місто. Тут розвиваються не лише традиційні фізичні види спорту, а й такі інтелектуальні ігри як шахи та шашки. Перемога у чемпіонаті світу - це дуже серйозна нагорода, важливе досягнення для самого спортсмена та для міста. Ми пишаємося та щиро вітаємо Дениса Меженіна з таким гарним результатом та бажаємо подальших перемог і досягнення нових висот. Саме за такими молодими людьми майбутнє, і міська влада буде всіляко їх підтримувати, - сказав Анатолій Пустоваров.

Варто відзначити, що завдяки міській програмі з оновлення матеріально-технічної бази, вперше за майже 30 років для міської ДЮСШ №8, де працює відділення шахів та шашок, придбали нове обладання. Були закуплені електронні годинники, спеціальні меблі - столи та стільці, ігрові набори. Також, на сесії міської ради було виділено додаткові кошти на посилену підготовку спортсменів та проведення навчально-тренувальних зборів.

Денис Меженін займається шашками з 5 років. Багаторазовий призер всеукраїнських та міжнародних змагань. Юний спортсмен - 31-кратний чемпіон України, 6-кратний чемпіон Європи та срібний чемпіон світу, майстер спорта України з шашок. Тренують хлопця Олег Компанієць та Ігор Кірзнер.