Запорізька міська лікарня №10 святкує 65-річний ювілей

11.12.2018 15:49

Запорізька міська клінічна лікарня №10 святкує 65-ту річницю з дня заснування. З нагоди ювілею з привітаннями до колективу приїхали перші особи міста.

Урочистий захід у міській клінічній лікарні №10 розпочався з музичних привітань, після чого перейшли до церемонії нагородження найкращих працівників закладу. Привітальні слова пролунали від заступника міського голови Запоріжжя Анатолія Пустоварова.

- Хочеться всьому колективу побажати удачі, подякувати за працю. Ваша робота вкрай важлива. Кожен запоріжець знає, що є місце, куди можна прийти з будь-якою проблемою, і йому нададуть повноцінну допомогу. Медицина для місцевої влади - в пріоритеті. Адже не буде для кого нам займатися ремонтом дахів, доріг, якщо не буде здоров'я, життя. Я впевнений, що ми успішно переживемо всі реформи, і лікарня буде далі розвиватися, - сказав Анатолій Пустоваров.

До привітань долучилося також керівництво департаменту охорони здоров’я.

- Колеги, 65 років - це серйозний ювілей. Однак для лікарні це тільки початок розквіту та розвитку. За останні роки у вашій лікарні сталися важливі та складні зміни. У вас єдиний в місті новий діалізний центр, перше в місті відділення паліативної та хоспісної допомоги, у вас єдиний ревматологічний центр на все місто. Ваш чудовий колектив завжди готовий впроваджувати нове, гідно приймаючи зміни та приводячи все до знаку якості, - підкреслила директор департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова.

Присутніх нагородили почесними грамотами та дипломами за вагомий внесок у розвиток міста та сумлінне виконання професійних обов’язків.

КУ «Запорізька міська клінічна лікарня №10» розташована у Вознесенівському районі. Медзаклад заснований у 1953 році, надає медичну допомогу дорослому населенню, має вищу аккредитаційну категорію, є клінічною базою кафедри терапії, клінічної фармакології та ендокринології  ДЗ «ЗМАПО» МОЗ України.

Запорізька міська клінічна лікарня складається зі стаціонару на 140 ліжок та поліклініки, де здійснюють прийом лікарі за 15 спеціальностями. У липні 2017 року в структурі лікарні відкрито сучасний міський діалізний центр, обладнаний новими діалізними апаратами. Потужність діалізного центру – 25 діалізних місць, що дає змогу провести гемодіаліз 200 пацієнтам при 4-змінній роботі на добу. Також у 2017 році за рахунок міського бюджету та коштів депутатского фонду Запоріжжя для лікарні було придбано необхідне медичне обладнання на суму 1,13 млн.грн, зроблено капітальний ремонт вікон, опалення, харчоблоку.

У вересні 2018 року в лікарні відкрито відділення паліативної та хоспісної допомоги на 25 ліжок для надання кваліфікованої паліативної допомоги вторинного рівня хворим у термінальній стадії невиліковних захворювань.