У Запоріжжі обирають найкращі стартапи молоді

12.12.2018 16:27

У Запоріжжі відбувається фінальний етап міського конкурсу серед молоді на кращий стартап-2018. До участі приймалися проекти запорізької молоді, які стануть інновацією у місті. Серед 22 поданих робіт комісія відібрала 10 найкращих ідей. Автори цих проектів сьогодні презентували їх на суд експертного журі.

Міський конкурс серед молоді «На кращий стартап» розпочався в кінці вересня. До середини жовтня конкурсна комісія приймала заявки від студентів та молодих запоріжців.

Потім 10 найкращих робіт пройшли до фіналу. Фіналісти мали змогу навчатися у бізнес-експертів, які розповіли їм про економічні основи підприємництва та розкрили секрети успіху. Також молодь могла отримати поради, як краще презентувати свій проект на конкурсі.

Міський конкурс стартапів проходить десятий рік поспіль. Він організований за підтримки департаменту надання адміністративних послуг и розвитку підприємництва Запорізької міської ради.

За словами організаторів, багато учасників минулих років вже мають власну успішну справу. Деякі з них навіть увійшли до складу конкурсної комісії.

Цього року учасники приємно дивують своїми креативними та корисними проектами.

- З кожним роком конкурс стає все більш популярним. У цьому році дуже цікаві теми – наприклад, проект з інклюзивної освіти. Також представлені ідеї у напрямах IT-технологій, організації та проведення заходів, садівництва, проекти з арт-психології, магазин одягу з 3D-принтеру. Профільна комісія оцінить кожен проект та обере переможців, які посядуть 1,2, 3 місця, - розповіла кординатор міського проекту «На кращий стартап-2018» Олена Горбенко.

Переможців оголосять згодом – на урочистому фіналі. Володарі перших трьох місць отримають грошові призи у розмірі 15 тис.грн., 10 тис.грн. та 7 тис.грн. Організатори обіцяють – подібний конкурс відбудеться й наступного року.