«Вони здобували славу «Металурга»: у Запоріжжі розпочався дитячий футбольний турнір

13.12.2018 11:45

У Запоріжжі стартував футбольний турнір «Вони здобували славу «Металурга». Родзинкою змагань є те, що їх організатори - випускники запорізької школи футболу.

Всеукраїнський дитячий футбольний турнір проводиться у Запоріжжі вже шостий рік поспіль. 

Цього року в змаганнях беруть участь 8 команд футболістів 2010-2011 року народження з Запоріжжя, Мелітополя, Сум, Токмака, Дніпра та Києва.

Урочиста церемонія відкриття турніру відбулася сьогодні, 13 грудня, у Палаці спорту «Запоріжалюмінбуд».

- У Запоріжжі слова «футбол» і «Металург» нерозривно поєднані між собою. І величезний внесок у розвиток запорізького футболу зробили тренери та вихованці ДЮСШ «Металург». Дуже символічно та правильно, що дитячий турнір «Вони здобували славу «Металурга» об’єднав і керівництво школи, і футболістів-ветеранів, і діючих гравців для того, щоб довести - без розвитку дитячого футболу процвітання цього виду спорту неможливе. Я впевнений, що майбутнє у запорізького футболу є, і його назва - «Металург», - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Анатолій Пустоваров підкреслив, що вихованці запорізької футбольної школи успішно грають у збірній України та провідних футбольних клубах, а це свідчить про високу якість підготовки спортсменів.

Турнір «Вони здобували славу «Металурга» триватиме три дні - з 13 по 15 грудня. У суботу, 15 грудня, відбудеться фінальний матч та нагородження переможців. Головний суддя змагань - Олександр Худяков.