Представники Запоріжжя взяли участь у засіданні Ради туристичних міст і регіонів

14.12.2018 12:32

13 грудня у Києві відбулося чергове засіданні Ради туристичних міст і регіонів. У ньому взяла участь начальник управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Учасниками засідання розглядалися питання, пов’язані з курортною сферою міст та областей, внутрішнім туризмом, пріоритетними напрямками роботи у сфері туризму. Серед них - результати Мінекономрозвитку в сфері туризму за 2018 рік, стан виконання завдань Стратегії розвитку туризму та курортів до 2026 року, проблемні питання та перспективи розвитку сфери туризму на державному та місцевому рівнях, показники діяльності в сфері туризму в окремих містах, діяльність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в сфері туризму тощо.

Було встановлено, що туристична міграція іноземців до України за 9 місяців поточного року збільшилася на 0.5% та складає 11,2 мільйонів відвідувачів. Також збільшилися надходження до державного бюджету від підприємців туристичної діяльності до 3,4 млрд., що на 37,5% більше, ніж минулого року..

Участь у засіданнях Ради туристичних міст і регіонів дає можливість отримати досвід та поради щодо вдосконалення туристичної стратегії міста. Туризм в Україні набирає обертів і популяризується серед інших країн світу, тому необхідно покращувати культурний рівень міст України, щоб зробити їх осередком туристичної дестинації.