У Запоріжжі міська служба у справах дітей проводить заходи, спрямовані на протидію булінгу

14.12.2018 15:10

У жовтні 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу». Булінг – це моральне або фізичне насильство, агресія в будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати людину своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого поводження.

Питання профілактики булінгу та кібербулінгу, а також кібербезпеки у підлітковому середовищі стало темою лекції, що провели днями спеціалісти відділу служби у справах дітей по Дніпровському району в Запорізькому навчально-виховному комплексі І-ІІІ ступенів №61.

На лекції говорили про булінг, кібербулінг, кібербезпеку у підлітковому середовищі. Слухачам було роз’яснено, що треба робити та куди звертатися, якщо дитина стала свідком або жертвою булінгу та кібербулінгу.

Основними об’єктами, які стають жертвами насильства, є діти. Тому, метою заходів, пов’язаних з цією тематикою є попередження випадків агресії у дитячому колективі, інформування школярів про можливі моделі поведінки, які можуть сприяти послабленню або усуненню насильницьких дій серед підлітків.