У Запоріжжі розглянули питання погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат на підприємствах міста

17.12.2018 10:52

У малій залі Запорізької міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

За даними державного статистичного спостереження, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по місту станом на 1 листопада складала 137,9 млн. грн. Серед боржників –14 економічно активних підприємств та 7 підприємств, які перебувають в стадії банкрутства.

Найбільшими підприємствами-боржниками в місті залишаються: ПАТ «Запоріжжяобленерго» зі структурними підрозділами із сумою – 80,5 млн. грн., ЗДП «Кремнійполімер» із сумою заборгованості – 13,6 млн.грн.

Під час засідання міської комісії розглянуті питання: про організацію роботи щодо погашення заборгованості із заробітної плати, ЄСВ, платежів до Пенсійного фонду на підприємствах міста; про стан оплати праці на комунальних підприємствах м.Запоріжжя; про стан виконання графіків погашення заборгованості підприємствами-боржниками м.Запоріжжя та про стан виплати заробітної плати на підприємствах м.Запоріжжя, на яких проведено перевірки Головним управлінням Держпраці в Запорізькій області стосовно дотримання чинного законодавства про працю.

В цілому, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – жовтня 2018 року, з урахуванням прогнозних даних, підприємствами-боржниками міста виплачено 84,64 млн. грн. простроченої заборгованої заробітної плати.