У Запоріжжі очікують додаткові автобуси та продовжать збирати трамваї

17.12.2018 12:58

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету було розглянуто понад 180 питань, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста: громадського транспорту, ЖКГ, інфраструктури, освіти та медицини. Значна частина з них – проекти міських бюджетних програм на 2019 рік, які планується розглянути на сесії міської ради 19 грудня.

Відкриваючи засідання виконавчого комітету, міський голова Володимир Буряк зупинився на найбільш важливих питаннях, які планується розглянути. Значна частина з них стосувалася транспорту та відкриття нових автобусних маршрутів.

- Приймаємо рішення про відкриття трьох додаткових маршрутів громадського транспорту, які обслуговуватимуть великі автобуси. Вони з’єднають «спальні» райони з центром міста. Це дозволить покращити якість перевезення пасажирів на цих напрямках, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, Запоріжжя вже отримала частину великих автобусів, які цього року придбані на умовах фінансового лізингу. Вже надійшло 11 таких автобусів. До кінця року – ще 8, а 31 автобус – у 2019 році. Надходження додаткової техніки дозволить «Запоріжелектротрансу» брати участь у конкурсах на обслуговування нових маршрутів.

Також на наступний рік планується закласти витрати на компенсацію перевезення пасажирів пільгових категорій «Запоріжелектротрансом», придбання тролейбусів, збирання 4 запорізьких трамваїв. Все це – частина єдиної міської програми розвитку комунального транспорту.