Запорізький аеропорт – будівництво терміналу, оновлення обладнання та кошти на підвищення безпеки

17.12.2018 13:14

Злітно-посадкова смуга запорізького аеропорту у листопаді пройшла сертифікацію та відповідає всім нормам. Також Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» отримав підтвердження щодо оформлення кредитної лінії на продовження будівництва нового пасажирського терміналу в одному з державних банків. Це дозволить знизити навантаження на бюджет міста. Про це повідомив на засіданні виконавчого комітету міський голова Володимир Буряк.

Будівництво пасажирського терміналу запорізького аеропорту проходить у відповідності з графіком. Його планується відкрити у наступному році. У той же час відкриття кредитної лінії в «Укргазбанку» дозволить зменшити фінансування об’єкту з бюджету міста. Ці кошти планується зняти вже на найближчій сесії. Замість них будуть використовуватимуться кредитні ресурси. У той же час сам кредит повертатиме Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» за рахунок прибутків.

- Ми залишаємо на фінансування будівництва терміналу у 2019 році приблизно 34 мільйонів гривень. Також місто фінансуватиме модернізацію радіотехнічного та світлосигнального обладнання, продовження встановлення огородження навколо аеропорту для підвищення рівня безпеки, - заявив Володимир Буряк.

Таким чином у 2019 році продовжиться реалізація міської програми розвитку запорізького аеропорту. Вона включатиме продовження будівництва терміналу, огородження та модернізацію обладнання. Фінансування заходів планується затвердити на сесії, яка відбудеться 19 грудня.

Відзначимо, програма, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка, впроваджується протягом кількох років. Її реалізація дозволила збільшити кількість обслуговування пасажирів. Зокрема за підсумками 2018 року цей показник очікується на рівні 400 тисяч осіб.