В Запоріжжі зі стихійних ринків створюють тимчасові комунальні ринки

17.12.2018 16:20

В Хортицькому районі Запоріжжя запрацював тимчасовий ринок для продажу квітів. Таке рішення ухвалили члени міськвиконкому на сьогоднішньому засіданні. Тимчасовий ринок знаходиться на балансі КП «Запоріжринок». Він працюватиме до 1 березня 2019 року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 №868 органам місцевого самоврядування рекомендовано в разі виявлення облаштованих торгових місць, на яких ведеться торгова діяльність без відповідних документів, створювати тимчасові комунальні ринки на період до 3-х років з метою забезпечення захисту прав споживачів і підприємців.

Один із подібних ринків знаходиться на балансі комунального підприємства «Запоріжринок». Поряд з Хортицьким ринком цього КП працює квітковий павільйон. За спостереженнями спеціалістів, адміністрація ринку утримує території в належному стані. Вирішено створити тимчасовий комунальний ринок з продажу квітів підвідомчого КП «Запоріжринок».

Тимчасовий ринок створений для впорядкування неконтрольованих процесів купівлі-продажу товарів на стихійних ринках, для забезпечення належних санітарних умов та вимог інших нормативних актів, які супроводжують діяльність на ринках. Автор пропозиції – департамент надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради.

За словами ініціаторів, за допомогою тимчасового ринку є можливість поповнення місцевого бюджету від надходжень частки прибутку підприємства, який формується за рахунок одержання від продавців тимчасового ринку з продажу квітів плати за послуги ринку.

Районною адміністрацією по Хортицькому району було надано підтвердження щодо доцільності існування тимчасового комунального ринку з продажу квітів.

Експерти вважають - функціонування тимчасового комунального ринку з продажу квітів в повній мірі відповідатиме інтересам городян, комунального підприємства «Запоріжринок» та органів місцевого самоврядування. 

Планується, що ринок працюватиме до 1 березня 2019 року.